Kinderen met Lilith in het tweede huis ervaren de mensen, dieren en dingen om hen heen als schitterende lichtgevende objecten. Ze leven in een wereld vol schitteringen, want materie geeft licht, straalt (Bastiaan van Wingerden).

zaterdag 23 april 2011

de Heer is waarlijk opgestaan!




De eerste christenen
 waren op Pasen
 gewoon elkaar toe te roepen:
de Heer is waarlijk opgestaan!

woensdag 20 april 2011

Veiligheid



Het gevoel
 dat je huis
 een slakkenhuis
 is dat je overal
 mee naartoe neemt
 omdat je huis
 niet een vaste plek is
 maar een gevoel van binnen.

Time management

Ook mensen in creatieve beroepen hebben baat bij het goed plannen van hun werkzaamheden. Tot die conclusie komt onderzoeker Floor Beeftink (29) in haar promotieonderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Die conclusie is opvallend, omdat vaak wordt gedacht dat creatievelingen vooral afhankelijk zijn van ‘inspiratie’ en dus best chaotisch kunnen zijn in hun werk. Beeftink verdedigt haar proefschrift ‘Time to be creative?’ op woensdag 15 oktober in het Van Abbemuseum in Eindhoven.
De promovenda onderzocht de rol van time management in creatief werk. Daarvoor deed ze onderzoek onder studenten, jonge ingenieurs en architecten.
Meer creativiteit
Ten eerste blijkt dat time management (het strak managen van de tijdsbesteding aan je werkzaamheden) een positief effect heeft op creativiteit. Beeftink laat in haar proefschrift zien dat het goed plannen van werk een innovatieve denkstijl niet in de weg zit. Sterker nog, het gebruik van time management zorgt voor een meer ontspannen gevoel, en daarmee voor meer creativiteit.
Een tweede conclusie is dat het nut heeft creatieve taken ‘even weg te leggen’ en met een andere klus aan de slag te gaan. De studenten die meewerkten aan Beeftinks onderzoek kregen hierdoor meer ingevingen en liepen minder vaak vast met hun werk.
Ideeën laten bezinken
Verder blijkt uit haar onderzoek dat mensen met creatieve beroepen vaker de neiging hebben het werk uit te stellen tot vlak vóór de deadline. Dat biedt hen namelijk de gelegenheid ideeën te laten bezinken en inspiratie op te doen. Het is echter wel van belang weer op tijd te beginnen. Het onderzoek laat dan ook zien dat juist díe creatieve professionals succesvoller zijn, die goed zijn in time management.
Floor Beeftink deed haar promotieonderzoek in de groep Human Performance Management van de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences (voorheen Technologie Management) aan de TU Eindhoven. Zij verdedigt haar proefschrift ‘Time to be creative? Self-regulation of Time in Creative Professions’ op woensdag 15 oktober, om 16.00 uur in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

dinsdag 5 april 2011

Bewust worden


Niemand weet
wat er gebeurt
wanneer je
bewust wordt

Neem geen enkel besluit
wees bewust
en laat het ontluiken

Osho

maandag 4 april 2011

Herinnering



De herinnering aan alles wat was,
is iets dat ons mensen gegeven is.
 Niet om ons erin te verliezen 
of ons aan vast te klampen,
maar om te vieren
dat we het gekend
en ervaren hebben.
Dan is er weer ruimte
 en kunnen we
 openstaan
 voor alles wat
 zich als nieuw aankondigt.