Kinderen met Lilith in het tweede huis ervaren de mensen, dieren en dingen om hen heen als schitterende lichtgevende objecten. Ze leven in een wereld vol schitteringen, want materie geeft licht, straalt (Bastiaan van Wingerden).

maandag 12 augustus 2013

Uw eeuwen volgen elkaar op, in het vervolmaken van een kleine witte bloem.


TIJD

Op vele ledige dagen heb ik spijt gehad om verloren tijd. Maar ze is nooit verloren, Heer! U hebt elke seconde van mijn leven in Uw eigen handen genomen. In het hart der dingen voedt U zaden tot kiemen, knoppen tot bloesems, en bloemen tot vruchtbaarheid. Moe en vermoeid sliep ik op mijn bed en meende dat alle arbeid was gedaan. Maar 's morgens ontwakend trof ik mijn tuin vol bloemwonderen.

Tijd is oneindig in Uwe handen. Niemand is er die Uw seconden telt. Dagen en nachten gaan voorbij en tijden bloeien en verwelken als bloemen. U weet te wachten. Uw eeuwen volgen elkaar op, in het vervolmaken van een kleine witte bloem.

Wij hebben geen tijd te verliezen, en daar wij geen tijd hebben, grissen wij om onze kans. Wij zijn te arm om te laat te mogen komen. Aldus ontvliedt de tijd, terwijl U haar geeft aan ieder die erom vraagt. Aan het eind van de dag haast ik mij, uit vrees Uw deur gesloten te vinden, maar dan is er steeds nog tijd.

- Rabindranath Tagore

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Over mij

Mijn foto

Mijn naam is Geri Meftah. Ik ben aquarellist.
Ik schilder op 300 mg papier. Ik schilder meestal op formaat 1.00 meter bij 70 cm. Maar andere formaten kunnen natuurlijk ook.

Mijn kaarten schilder ik op crèmekleurig papier en kunt u kopen met bijbehorende enveloppe. Info: Mefta001@gmail.com

I am a watercolour artist. I am working on 300 mg paper. Seize of my paintings 1 meter- 70 cm. But of course I can use different seizes. My cards I sell with an envelope. Info: Mefta001@gmail.com