Kinderen met Lilith in het tweede huis ervaren de mensen, dieren en dingen om hen heen als schitterende lichtgevende objecten. Ze leven in een wereld vol schitteringen, want materie geeft licht, straalt (Bastiaan van Wingerden).

vrijdag 9 augustus 2013

Tijd

 
Een onderzoek ernaar zal laten zien dat de tijd zich ook kan voordoen als een ‘organische tijd, zonder (circulaire) lijnvorm en dat de tijd ook geheel afwezig kan zijn. Het inzicht in de fundamentele betrekkelijkheid van de tijd speelt een grote rol in de jnana yoga
(Advaita Vedanta), omdat dit inzicht een bevrijding betekent van de banden van de tijd. Dat is de boodschap van bijvoorbeeld de Katha Upanishad (3.15): ‘Wat zonder begin is en zonder einde, hoger dan de grote kosmos, door Dat te kennen wordt men bevrijd uit de mond van de dood.
wat-is-tijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Over mij

Mijn foto

Mijn naam is Geri Meftah. Ik ben aquarellist.
Ik schilder op 300 mg papier. Ik schilder meestal op formaat 1.00 meter bij 70 cm. Maar andere formaten kunnen natuurlijk ook.

Mijn kaarten schilder ik op crèmekleurig papier en kunt u kopen met bijbehorende enveloppe. Info: Mefta001@gmail.com

I am a watercolour artist. I am working on 300 mg paper. Seize of my paintings 1 meter- 70 cm. But of course I can use different seizes. My cards I sell with an envelope. Info: Mefta001@gmail.com