Kinderen met Lilith in het tweede huis ervaren de mensen, dieren en dingen om hen heen als schitterende lichtgevende objecten. Ze leven in een wereld vol schitteringen, want materie geeft licht, straalt (Bastiaan van Wingerden).

zaterdag 12 oktober 2013

Shenpa, je zwakke plek.


"Echte veiligheid is je bereidheid om niet weg te lopen van jezelf" - Pema Chödrön

Je zwakke plek

In het tibetaans is daar een begrip voor, de 'Shenpa'. Je hebt alleen last van Shenpa als iemand je 'zwakke plek' raakt. Shenpa kan ook al optreden als iemand alleen al bij je in de buurt komt, waar je nog onverwerkte issues mee hebt. Je voelt je bewustzijn zich sluiten, je krijgt een bekend 'rotgevoel' en je gaat over op een slechte gewoonte.


Als je je op dit punt bewust wordt van Shenpa, dan kun je voorkomen dat de automatische piloot opstart. Over het algemeen heb je het echter niet door voordat je bewustzijn zich vernauwt. Je bent openhartig, open-minded, en dan ... erkk. Je voelt je bewustzijn zich terugtrekken en je wilt niet op die plek. Shenpa is te vergelijken met de jeuk en de behoefte om te krabben bij een muggenbult. Je bent meestel al flink aan het krabben voor je het door hebt.

Wat te doen met Shenpa?
Omgaan met Shenpa doe je met de onderstaande trits:

  • herkennen, stoppen met oordelen
  • niet handelen, niet op een van je gewoontes overstappen
  • erbij blijven, bij het pijnlijke gevoel blijven
  • oplossen, bovenstaande herhalen, herhalen, herhalen...

Het hele verhaal 'The Shenpa Syndrome

Bron: www.shambhala.org

Learning to Stay
Berkeley Shambhala Center

1 opmerking:

Over mij

Mijn foto

Mijn naam is Geri Meftah. Ik ben aquarellist.
Ik schilder op 300 mg papier. Ik schilder meestal op formaat 1.00 meter bij 70 cm. Maar andere formaten kunnen natuurlijk ook.

Mijn kaarten schilder ik op crèmekleurig papier en kunt u kopen met bijbehorende enveloppe. Info: Mefta001@gmail.com

I am a watercolour artist. I am working on 300 mg paper. Seize of my paintings 1 meter- 70 cm. But of course I can use different seizes. My cards I sell with an envelope. Info: Mefta001@gmail.com