Kinderen met Lilith in het tweede huis ervaren de mensen, dieren en dingen om hen heen als schitterende lichtgevende objecten. Ze leven in een wereld vol schitteringen, want materie geeft licht, straalt (Bastiaan van Wingerden).

maandag 17 januari 2011

“Ja, dat heb ik zéker goed gedaan. Sta er zelf ook van te kijken!”


Schat jezelf iets hoger in, in plaats van iets lager
De meesten van ons hebben wel een beeld van zichzelf dat op zijn minst een béétje stroomt met de realiteit. Het punt is echter dat we onszelf altijd iets lager inschatten dan nodig is. Iemand geeft je een compliment over je werk, en jij denkt meteen bij jezelf: “Ja, maar hij weet niet hoe lang ik er mee bezig ben om dat voor elkaar te krijgen.”
Je doet je best om dit compliment meteen minder waardevol te maken, zodat het weer aansluit bij het beeld dat jij van jezelf hebt. Probeer dit eens om te draaien. Relativeer complimenten niet weg in je hoofd, maar breid ze juist uit.
Overdrijf een beetje, en schat jezelf gewoon iets hoger in. Als je dan toch afwijkt van de realiteit door jezelf lager in te schatten, waarom zou je jezelf dan niet hoger kunnen inschatten? “Ja, dat heb ik zéker goed gedaan. Sta er zelf ook van te kijken!” http://www.sochicken.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten