Kinderen met Lilith in het tweede huis ervaren de mensen, dieren en dingen om hen heen als schitterende lichtgevende objecten. Ze leven in een wereld vol schitteringen, want materie geeft licht, straalt (Bastiaan van Wingerden).

zaterdag 22 januari 2011

Pijn



Heb je (vaak) last van brandend maagzuur, probeer dan eens met onderstaande tips je voeding aan te passen:
Eet vaker kleinere porties per dag, spreid je maaltijden wat meer over de dag,  vermijd gekruide of vette maaltijden, vermijd koolsoorten, koffie, alcohol, koolzuurhoudende dranken en roken. Rijpe bananen zijn natuurlijke zuurremmers die een geïrriteerde maag kunnen verzachten.
Warme melk en vanillevla, maar ook droge havermout of een pepermuntje binden het maagzuur kunnen verlichting geven
Drink geen water bij het eten, dit verdunt het maagzuur wat dus zorgt voor een slechte vertering. Ook kan water er voor zorgen dat vet en olie in het eten samenklonteren, waardoor opname minder goed mogelijk wordt. Zorg dat je 's nachts niet te plat ligt, maar het liefst met je hoofd/schouders een beetje hoger. Zo stroomt het maagzuur niet zo makkelijk naar boven, je slokdarm in.
Gemberthee, liefst getrokken van geraspte verse gemberwortel, verwarmt en verzacht een verzuurde maag. Venkelthee en citroenmelissethee kunnen ook verlichting geven bij maagklachten. Pepermuntthee is een goed middel tegen  misselijkheid.

Tips die ik op internet lees:
  • Tegen acute maagpijn helpt ook een middeltje van de reformwinkel, nl. Luvos heilaarde (fijne maling)

1 opmerking:

  1. geweldige tips, ik heb dit artikel vrijdag gelezen en ik ben even terug gekomen om je te laten weten dat ik erg veel aan de gember heb gehad. Zou het rauw eten ervan ook goed zijn tegen brandend maagzuur? Iniedergeval hartelijk dank, groetjes marianne

    BeantwoordenVerwijderen