Kinderen met Lilith in het tweede huis ervaren de mensen, dieren en dingen om hen heen als schitterende lichtgevende objecten. Ze leven in een wereld vol schitteringen, want materie geeft licht, straalt (Bastiaan van Wingerden).

woensdag 19 januari 2011

Niemand in deze wereld is vrij van lijden. Wat moeten we doen om van lijden bevrijd te worden?

Dat is heel eenvoudig. Volg de zeven waarheden op om bevrijd te worden van het lijden:

  1. Alles ontstaat uit een enkelvoudige bron. Die bron kun je God noemen of Energie. Er is geen begin en geen einde aan het leven.
  2. Als je je identificeert met die bron, dan zul je geen onderscheid maken tussen goed of slecht, juist of onjuist. Dit soort onderscheid is alleen maar jouw kijk op de dingen. Alles komt vanuit dezelfde bron.
  3. Het leven is niets anders dan jouw zoektocht naar het Zelf. In je leven zijn alle dingen die je overkomen, de mensen die je ziet, een reflectie van jezelf. Als je lijdt onder je armoede, dan betekent dat, dat er iets mis is met jezelf. Je moet dit herstellen om uit je armoede te kunnen stappen. Als je haat ervaart, dan zal eenieder die je ziet diezelfde kwaliteit uitdrukken. Als je slechte gedachten hebt, dan zul je mensen ontmoeten met slechte gedachten. Probeer op de eerste plaats jezelf te begrijpen.
  4. Realiseer je dat alles wat je in dit leven ervaart, een geschenk is van Gods Genade. Veronderstel dat je tijdens een wandeling valt, probeer dan je te realiseren dat ook dat Gods Genade is. Als je God in alles kunt zien, dan zal je leven prachtig worden.
  5. Realiseer je dat alles in dit leven een test is, een test door God aan jou gegeven. Er is geen slechte ervaring. Als iets als een slechte ervaring wordt beschouwd dan betekent dat; dat God zonder medeleven zou zijn. Als je met een probleem geconfronteerd wordt, zie dat dan als een uitdaging voor jou, en los het probleem op. Jullie zijn bevoorrechte mensen, met overvloed en zelfvertrouwen die uitdagingen aankunnen. Als je dit begrijpt, dan zal je zelfvertrouwen toenemen. Test dus je zelfvertrouwen. God reikt je die test aan.
  6. Als je jezelf realiseert dat alles wat je ervaart een door God gegeven test is, dan zul je in staat zijn om diep over een probleem na te denken, en er op een betere manier mee om te gaan. Je zult de resultaten ervan begrijpen. Dan zul je geen angst meer ervaren.
  7. Als je de hier bovenstaande 6 waarheden begrijpt, dan zal er een enorme verandering in je lichaam ontstaan. Vanaf dat moment zul je niet alleen compassie voelen, maar je zult “Compassie” worden.
Sri Bhagavan, vertaling: Anton Blok

Geen opmerkingen:

Een reactie posten